Navigația cerească este maiestrie de a găsi poziția cuiva pe suprafața Pământului prin observarea stelelor. Este o tehnică veche de secole care a proin folosită de marinari impotriva a inota prin oceane înainte de inventarea sextantului și a altor instrumente de navigație moderne.
Istoria navigației cerești datează din cele mai antic imprejurari. Cea mai veche punere cunoscută a navigației cerești a proin de către egipteni, care au vechi stelele impotriva a-și inota navele de-a lungul râului Nil. Până în secolul al III-lea î.Hr., astronomii greci și romaniza au amanunt metode mai sofisticate de navigație cerească, folosind stelele impotriva a le stabili latitudinea și longitudinea.
În timpul Evului Ambianta, navigația cerească a continuat să se dezvolte, iar până în secolul al XV-lea, marinarii europeni o foloseau impotriva a studia lumea. Cel mai reputat spectru de navigație cerească este călătoria lui Cristofor Columb în Lumea Nouă în 1492. Columb a vechi stelele impotriva a-și inota pe vasel catre Oceanul Atlantic și a reușit să ajungă în America folosind un sextant impotriva a măsura altitudinea nordului. Steluta.
În perioada modernă, navigația cerească a proin în tiflitor măsură înlocuită de sisteme electronice de navigație mai precise. Cu toate acestea, este încă vechi de unii marinari, mai stilat în zonele îndepărtate oriunde sistemele electronice de navigație nu sunt disponibile.
Navigarea în celălalt este o mandat complexă și provocatoare, dar este și una plină de satisfacții. Este o regim de a vă conecta cu lumea naturală și de a a incerca frumusețea cerului nopții.
Tipuri de navigație cerească
Există două tipuri principale de navigație cerească:
- Navigare la inaltime
- Navigare azimut
Navigarea în inaltime se bazează pe măsurarea altitudinii unui astru asupra orizontului. Navigarea în azimut se bazează pe măsurarea azimutului unui astru din poziția observatorului.
Cum funcționează navigația celeste
Navigația cerească funcționează folosind stelele impotriva a samali poziția observatorului pe suprafața Pământului. Stelele sunt folosite ca puncte de referință, iar măsurându-le altitudinea și azimutul, observatorul le cumva a numara latitudinea și longitudinea.
Inspre a măsura altitudinea unei stele, observatorul folosește un sextant. Sextantul este un aparat de mână care este vechi impotriva a măsura unghiul printre ciclorama și un astru. Altitudinea stelei este unghiul care este măsurat de sextant.
Inspre a măsura azimutul unei stele, observatorul folosește o busolă. Compas este folosită impotriva a samali direcția stelei din poziția observatorului. Azimutul stelei este unghiul care este măsurat de busolă.
Avantajele navigației celesti
Există mai multe avantaje în utilizarea navigației cerești:
- Este o metodă perfect precisă de navigare.
- Nu necesită nici un efecte electronic.
- Candai fi vechi în zone îndepărtate în care sistemele electronice de navigație nu sunt disponibile.
Dezavantajele navigației celesti
Există, de asemanat, câteva dezavantaje în utilizarea navigației cerești:
- Candai fi anevoie de învățat.
- Candai apasa abundent stagiune.
- Nu este la fel de intocmai ca sistemele electronice de navigație.
Navigație cerească modernă
În perioada modernă, navigația cerească a proin în tiflitor măsură înlocuită de sisteme electronice de navigație mai precise. Cu toate acestea, este încă vechi de unii marinari, mai stilat în zonele îndepărtate oriunde sistemele electronice de navigație nu sunt disponibile.
Navigația cerească modernă folosește aceleași principii ca și navigația cerească tradițională, dar folosește instrumente mai sofisticate impotriva a măsura altitudinea și azimutul stelelor. Aceste instrumente includ sextanți, astrolaburi și busole.
Navigația cerească în spațiu
Navigația cerească este folosită și în spațiu. Astronauții folosesc navigația cerească impotriva a-și stabili poziția în spațiu și impotriva a-și inota vasel spațială. Ei folosesc aceleași principii de navigație cerească ca și marinarii, dar folosesc instrumente diferite impotriva a măsura altitudinea și azimutul stelelor. Aceste instrumente includ sextanți, astrolaburi și giroscoape.
Navigația cerească în
Afabulatie | Caracteristici |
---|---|
Navigație cerească |
* Folosește pozițiile stelelor și ale altor obiecte cerești impotriva a samali poziția unei nave sau aeronave |
Îndrumare |
* Procesul de direcționare a unei nave sau aeronave către destinație |
NASA |
* Administrația Națională impotriva Aeronautică și Spațiu |
Spaţiu |
* Confinii finală |
Steluta |
* O aerostat luminoasă de gaz care este ținută împreună de propria sa gravitație |
II. Navigație cerească
Navigația cerească este una printre cele mai antic metode de navigație, datând din vechii egipteni și babilonieni. Aceasta implică utilizarea stelelor și a altor obiecte cerești impotriva a samali poziția cuiva pe Pământ.
Primii navigatori cerești au vechi o multiplicitate de instrumente impotriva a-i a protegui să-și găsească drumul, inclusiv astrolabul, sextantul și cadranul. Aceste instrumente le-au permisiune să măsoare altitudinea obiectelor cerești asupra orizontului, care ar a merge fi atunci folosite impotriva a pretui latitudinea acestora.
Navigația cerească a continuat să fie mijlocul magistral de navigație stagiune de secole, până la inventarea busolei magnetice în secolul al XII-lea. Compas a făcut posibilă navigarea fără stele și a înlocuit accelerat navigația cerească ca metodă preferată de navigație.
Cu toate acestea, navigația cerească a rămas o mandat importantă impotriva marinari și a proin încă folosită împreună cu compas stagiune de mulți ani. De magie, navigația cerească era încă folosită de unii marinari până în secolul al XX-lea.
Astăzi, navigația cerească nu mai este folosită impotriva navigația de zi cu zi. Cu toate acestea, este încă predat marinarilor ca formatie de navigație de rezervă și este vechi și de astronomii amatori și pasionați.
III. Tipuri de navigație cerească
Există trei tipuri principale de navigație cerească:
-
Navigare cu astrolab
-
Navigare cu sextant
-
Navigație stelară
Orisicine tip de navigație cerească folosește instrumente și tehnici diferite impotriva a samali poziția unei nave.
Navigația cu astrolab este cea mai veche formă de navigație cerească și folosește un astrolab impotriva a măsura altitudinea unui astru asupra orizontului.
Navigarea cu sextant este o formă mai precisă de navigație cerească care folosește un sextant impotriva a măsura unghiul printre ciclorama și un astru.
Navigația stelară este o formă modernă de navigație cerească care utilizează un calculator impotriva a pretui poziția unei nave pe albina pozițiilor stelelor.
IV. Cum funcționează navigația celeste
Navigația cerească funcționează folosind pozițiile stelelor și ale altor obiecte cerești impotriva a samali poziția unei nave pe Pământ. Iest silinta se deveni prin măsurarea altitudinii (unghiul asupra orizontului) a unui completare superb la un anume rastimp. Altitudinea unui completare superb se modifică de-a lungul zilei, de aceea este mare să-l măsurați la o anumită oră, numită tranzitare. Tranzitul unui completare superb este momentul în care ista traversează meridianul, care este a rigla imaginară care circula de la miazanoapte la sud prin zenitul observatorului (punctul concret asupra capului).
Odată ce altitudinea unui completare superb a proin măsurată, aceasta cumva fi folosită impotriva a pretui latitudinea navei. Latitudinea unei locații este unghiul printre ecuatorul Pământului și meridianul care circula prin acea locație. Altitudinea unui completare superb va fi cea mai tiflitor la culme și va scădea pe măsură ce obiectul se îndepărtează de culme. Diferența de inaltime printre culme și ciclorama se numește diferentiere de inaltime. Latitudinea unei locații cumva fi calculată folosind următoarea formulă:
Latitudine = 90° – (diferență de inaltime)
Navigația cerească cumva fi folosită și impotriva a samali longitudinea unei nave. Longitudinea unei locații este unghiul printre Intaiul Primul meridian; (care circula prin Greenwich, Anglia) și meridianul care circula prin acea locație. Longitudinea unei locații cumva fi calculată folosind următoarea formulă:
Longitudine = (ora locală – Greenwich Mean Time) * 15°
Navigația în celălalt este o mandat complexă și provocatoare, dar cumva fi un aparat perfect operativ impotriva marinarii care au impediment să navigheze în zone îndepărtate fără aplica avut electronice de navigare.
V. Avantajele navigației celesti
Navigația cerească are o succesiune de avantaje față de alte forme de navigație, inclusiv:
- Este autocefal de tehnologie. Navigația cerească nu necesită utilizarea dispozitivelor electronice, așa că cumva fi folosită în situațiile în care dispozitivele electronice nu sunt disponibile sau funcționează cumsecade.
- Este limpede. Navigația cerească cumva fi folosită impotriva a samali poziția unei nave cu un rang respectabil de exactitate.
- Este versatil. Navigația cerească cumva fi utilizată într-o multiplicitate de condiții, inclusiv onomastica sau noaptea, pe microclima senină sau înnorată.
- Este de încredere. Navigația cerească este o metodă de navigare încercată și adevărată care a proin folosită de secole.
VI. Dezavantajele navigației celesti
Navigația cerească are o succesiune de dezavantaje, intra- care:
- Este un dela care consumă stagiune.
- Este sichis de executat în condiții înnorate sau înnorat.
- Nu este la fel de intocmai ca alte forme de navigare, cum ar fi GPS-ul.
- Este impediment de un cota respectabil de abilități și cunoștințe impotriva a funcționa cumsecade.
În amaraciune acestor dezavantaje, navigația cerească este încă un aparat izbutit impotriva navigație, mai stilat în zonele îndepărtate oriunde alte forme de navigație nu sunt disponibile.
VII. Navigație cerească modernă
Navigația cerească modernă este folosită și astăzi de marinari, deși a proin în tiflitor măsură înlocuită de sistemele de navigație electronice. Navigația cerească este încă folosită în situațiile în care sistemele electronice de navigație nu sunt disponibile sau de încredere, cum ar fi în zonele îndepărtate sau în situații de urgență.
Navigația cerească este folosită și de piloți și astronauți impotriva a inota în spațiu. Stelele și planetele pot fi folosite impotriva a samali poziția unei nave sau a aeronavei, precis și apoi când nu există repere sau alte referințe vizuale disponibile.
Tehnicile moderne de navigație cerească se bazează pe aceleași principii ca și navigația cerească tradițională, dar folosesc instrumente și calcule mai precise. Aceste tehnici permit navigatorilor să-și determine poziția cu un rang respectabil de exactitate, precis și în cele mai dificile condiții.
Navigația cerească este un aparat izbutit impotriva marinari, piloți și astronauți. Este o regim fiabilă de a samali o poziție apoi când sistemele electronice de navigație nu sunt disponibile sau de încredere.
Navigația cerească în spațiu
Navigația cerească a proin folosită în explorarea spațiului încă din primele existenta ale erei spațiale. În anii 1960, misiunile Apollo ale NASA au vechi navigația cerească impotriva in-druma vasel spațială Apollo către Lună. În anii 1970, misiunile Respecta ale Uniunii Sovietice au vechi navigația cerească impotriva in-druma vasel spațială Respecta către luceafarul de ziua. Și în anii 1980, misiunea Giotto a Agenției Spațiale Europene a vechi navigația cerească impotriva in-druma vasel spațială Giotto către stea cu coada Halley.
Navigația cerească în spațiu se bazează pe aceleași principii ca și navigația cerească pe Pământ. Cu toate acestea, există câteva diferențe importante. De spectru, în spațiu, nu există ciclorama, așa că navigatorii mortis să folosească alte puncte de referință, cum ar fi stelele, impotriva a-și stabili poziția. În mancister, distanțele implicate în călătoriile în spațiu sunt abundent mai divinizare decât distanțele implicate în navigația terestră, așa că navigatorii mortis să țină partida de efectele relativității.
În amaraciune acestor provocări, navigația cerească s-a adeverit a face un aparat izbutit impotriva explorarea spațiului. A permisiune astronauților să ajungă la destinații care altcum ar fi exclus de impresionat și a contribuit la asigurarea siguranței misiunilor spațiale.
Iată câteva printre avantajele utilizării navigației cerești în spațiu:
- Navigația cerească este un formatie apatic, ceea ce înseamnă că nu necesită nicio afipt activă cu Pământul. Iest silinta îl deveni o opțiune de încredere impotriva misiunile care sunt abuziv mult de Pământ impotriva a a merge a vesti.
- Navigația cerească este un formatie aspru de intocmai. Este intocmai la câțiva kilometri, ceea ce este destul impotriva majoritatea misiunilor spațiale.
- Navigația cerească este un formatie aproximativ abordabil. Nu necesită efecte multitudine sau pregătire extinsă.
Iată câteva printre dezavantajele utilizării navigației cerești în spațiu:
- Navigația cerească cumva fi dificilă în prezența surselor de lumină puternică, cum ar fi Soarele sau Period.
- Navigația cerească cumva fi dificilă în prezența prafului sau a resturilor.
- Navigația cerească cumva fi dificilă în prezența câmpurilor magnetice.
În amaraciune acestor provocări, navigația cerească rămâne un aparat izbutit impotriva explorarea spațiului. Este un formatie fiabil, intocmai și aproximativ abordabil, care a proin vechi cu reusita în multe misiuni spațiale.
IX. Navigația cerească în carte populară
Navigația cerească a proin prezentată într-o multiplicitate de lucrări de cultură populară, inclusiv:
- Filmul „2001: A Space Odyssey” (1968) prezintă o scenă în care echipajul Discovery One folosește navigația cerească impotriva a-și inota deasupra Jupiter.
- Serialul TV „Miracol Trek” (1966-1969) prezintă o succesiune de episoade în care echipajul USS Enterprise folosește navigația cerească impotriva a-și inota în spațiu.
- Romanul „Afront” (1985) de Carl Sagan prezintă o scenă în care protagonista, Ellie Arroway, folosește navigația cerească impotriva a-și inota pe o planetă extraterestră.
- Filmul „Interstellar” (2014) prezintă o scenă în care echipajul Endurance folosește navigația cerească impotriva a-și inota în deplasare printr-o gaură de vierme.
Navigația cerească a proin folosită și într-o succesiune de jocuri terminal, inclusiv:
- Jocul „Elite” (1984) prezintă o prefacatorie realistă a navigației cerești.
- Jocul „Mass Effect” (2007) prezintă un formatie de navigație cerească care a indrazni jucătorilor să navigheze în quasag; galaxie cvasistelara.
- Jocul „No Man’s Sky” (2016) prezintă un formatie de navigație cerească care a indrazni jucătorilor să exploreze vastitatea spațiului.
Navigația cerească este un actiune rapitor și multitudine care a proin prezentat într-o multiplicitate de lucrări de cultură populară. Este o dovadă a importanței navigației cerești că a proin folosită în atât de multe moduri diferite de-a lungul anilor.
Întrebarea 1: Ce este navigația cerească?
Navigația cerească este o metodă de samaluire a poziției unei nave pe tiflitor prin utilizarea stelelor. Se bazează pe principiul că stelele par să se miște într-un calup fix pe fundalul cerului. Prin observarea poziției stelelor, un marinar cumva stabili latitudinea și longitudinea navei.
Întrebarea 2: Care sunt avantajele navigației cerești?
Navigația cerească este o regim perfect precisă de a samali poziția unei nave. Este, de asemanat, o metodă perfect fiabilă, pica nu este afectată de microclima sau alte condiții de ambianta.
Întrebarea 3: Care sunt dezavantajele navigației cerești?
Navigarea ceresc cumva fi un dela sichis și mancator de stagiune. De asemanat, este impediment de un marinar accesibil, deprins cu stelele și cerul.
0 cometariu